2010-12-06 22:50:28• hírek • Szatmar.ro

Győzelemmel búcsúzott a Steaua

A Román Labdarúgó Szövetség hétfő délutáni döntése alapján, mely szerint tavaszra halasztották a jövő hétvégén esedékes 19. fordulót, biztossá vált, hogy a 2010-es labdarúgó esztendő a Steaua és a Kolozsvári Universitatea összecsapásával búcsúzik a óévtől, legalábbis Romániában.

Az évadzárón pedig elmaradt a meglepetés, hisz a rekordbajnok hazaiak simán 3-0-ra legyőzték az egyetemista vendégeket. A találkozó alaphangját a második percben Angelov adta meg egy távoli lökettel, aztán kétszer Tanase próbálkozott. És bár egy alkalommal Niculescu is helyzetbe került, a bukaresti gól a levegőben lógott. A 23. percben aztán meg is született, amikor Martinovics távoli lövése után Pacuraron megpattanva a vendégek kapujába került a labda. Alig két perccel később Bostina egyenlíthetett volna egykori csapapata ellen (Tatarusanu nagyot védett), a félidőt mégis két hazai lehetőség zárta -Bonfim fejjel, Stancu lábbal veszélyeztetett.


Háromszor volt oka örömre a Steauának fotó: steauafc.com
Háromszor volt oka örömre a Steauának fotó: steauafc.com


A másik félidő is távoli lövéssel kezdődött, ám ezúttal a vendégek próbálkoztak Pit révén, majd jöttek a hazai helyzetek Bilasco és Surdu révén. A 68. percben aztán a második hazai gól is jött, utóbbi játékos előbbit hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Ezután a Steaua passzjátéka teljes mértékben érvényesült, és miközben Pacurar szabadrúgása után a labda nem talált utat a kapuba, addig a 91. percben Stancu szabadrúgása után igen - így a piros-kékek sima 3-0-ás győzelemmel búcsúztak 2010-től.

A nap folyamán rendeztek még egy találkozót, az Urziceni kiesési rangadón a Panduriit fogadta. Bár gólt csak a „pandúrok" játékosai szereztek, ám mivel Chiriches a saját kapujába talált, így Stromajernek a szünet után egyenlítenie kellett - és maradt 1-1 az eredmény.

Győzelmével a Steaua megelőzte a Kolozsvári CFR-t és pontszámban befogta a Dinamót, ami azt jelenti, hogy feljött a 8. helyre. A tabella élén a 39 pontos Galac már öt ponttal vezet a Temesvár és héttel a Vaslui előtt. Őket a 30 egységgel rendelkező Rapid és Medgyes követi, majd a Dinamo és a Steaua (29) valamint a CFR (27) következik.

Eredmények:
Urziceni - Pandurii 1-1
gólok: Chiriches (25., öngól) illetve Stromajer (58.)

Steaua - Kolozsvári Universitatea 3-0
gólok: Martinovics (23.), Bilasco (68.), Stancu (91.)

Korábbi eredmények:
Medgyes - Branesti 2-2
gólok: Aganovics (72., 78.), illetve Novac (65.), Popa (70.)

Brassó - Marosvásárhely 1-1
gólok: Ilyés (63., 11-es) illetve Ilyés (72., öngól)

Kolozsvári CFR - Craiova 2-1
gólok: Traoré (69.), Kivuvu (72.) illetve Stoica (67.)

Beszterce - Temesvár 3-3
gólok: Luchin (18.), Zicu (49.), Axente (67.) illetve Velcovici (53.), Keita (72., 90.)

Dinamo - Astra 2-2
gólok: Munteanu (57., 11-es), Cristea (60.) illetve Seto (15.), Oprsal (39.)

Galac - Sportul Studentesc 1-0
gól: Pena (76.)

Vaslui - Rapid 1-1
gólok: Costin (43.) illetve Herea (49.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: